Testo 104-IR - Termometr na podczerwień/wtrysk

Przyjmowanie towarów, gabloty z towarami, magazynowanie: termometr penetracyjny na podczerwień 104-IR został opracowany z myślą o szybkiej i niezawodnej kontroli temperatury w codziennej praktyce. Idealnie nadaje się do jedzenia...

Cena brutto: 740,92 zł
Cena netto: 602,37 zł
Cena katalogowa: 802,91 zł
Zaoszczędzisz: 9%
Dostępny w 3 dni
-+
Kategorie: Termometry
Kod produktu: 0560 1040
Gwarancja: 2 lata
Producent: Testo

Testo 104-IR – Termometr na podczerwień/wtryskowy

Odbiór towarów, witryny z towarami, magazynowanie: termometr penetracyjny na podczerwień 104-IR został opracowany z myślą o szybkiej i niezawodnej kontroli temperatury w codziennej praktyce. Idealnie nadaje się do przemysłu spożywczego, restauracji i handlu detalicznego.

  • Pomiar temperatury powierzchni i temperatury rdzenia
  • Sonda wtryskowa i termometr na podczerwień w jednym urządzeniu
  • Wytrzymały i praktyczny: metalowy zawias, wodoodporna obudowa (IP65), mieści się w kieszeni
  • Zgodny z HACCP / EN 13485

Termometr wtryskowy i termometr na podczerwień w jednym
testo 104-IR z optyką 10:1 i wyznacza punkt pomiarowy za pomocą precyzyjnego 2-punktowego lasera oraz umożliwia bezbłędny pomiar temperatury powierzchni. Zwłaszcza przy odbiorze towaru szybko, łatwo i bezdotykowo skanuje temperaturę powierzchni poszczególnych artykułów spożywczych lub całych palet z towarami. W razie wątpliwości wysuwana sonda igłowa umożliwia pomiar temperatury rdzenia - np. w produktach mięsnych i wędliniarskich. Sonda igłowa jest często stosowana, gdy temperatura powierzchni mierzona metodą podczerwieni jest powyżej lub poniżej wartości progowej i w celu sprawdzenia przeprowadza się pomiar temperatury rdzenia. Po dokonaniu pomiaru sonda igłowa jest bezpiecznie schowana w urządzeniu. Proste w użyciu, szybkie w działaniu, praktyczne w codziennej praktyce Urządzenie uruchamia się poprzez przechylenie sondy wtryskowej. Pomiar w podczerwieni rozpoczyna się natychmiast po naciśnięciu przycisku. Wyniki pomiarów można bardzo dobrze odczytać na dużym wyświetlaczu, kilka przycisków jest intuicyjnych i można je obsługiwać bez problemów i bez większego przeszkolenia. Kolejna praktyczna zaleta: igłowy termometr na podczerwień jest wodoodporny (IP65). Możliwości zastosowania Odbiór, przechowywanie czy transport żywności – utrzymanie łańcucha chłodniczego jest obowiązkiem priorytetowym. Termometr penetracyjny testo 104-IR idealnie nadaje się do sprawdzania zalecanych wartości granicznych temperatury i nie ma znaczenia, w którym miejscu łańcucha chłodniczego sprawdzasz. Podobnie jak wszystkie termometry spożywcze Testo, testo 104-IR jest również certyfikowany zgodnie z normą EN 13485 i zgodnością z HACCP.

Zawartość dostawy:
Wodoodporny termometr igłowy na podczerwień testo 104-IR z odchylaną sondą igłową, baterią i fabrycznym raportem wyjściowym*.

*W rozumieniu art. 505/90 zbioru ustawy o metrologii ze zmianami, nie jest to arkusz kalibracyjny.

 

Dane techniczne
Typ baterii 2 baterie do mikropenów AAA
Temperatura robocza -20… +50°C
Temperatura przechowywania -30… +50°C
Typ baterii 2 baterie do mikropenów AAA
Żywotność baterii 10 godz.
Waga 197 g
Wymiary 281 x 48 x 21 mm
Materiał powłoki ABS/TPE/metal
Typ sondy/czujnika NTC, podczerwień
Wymiary 281 x 48 x 21 mm
Sonda NTC
Zakres pomiarowy -50… +250°C
Dokładność ±1°C (-50,0 … -30,1°C)
±0,5°C (-30,0 … +99,9°C) ±1% wartości nominalnej (reszta zakresu)
Rozdzielczość 0,1°C
Sonda na podczerwień
Zakres pomiarowy -30… +250°C
Dokładność ±2,5°C (-30,0 … -20,1°C)
±2,0°C (-20,0 … -0,1°C)
± 1°C o ±1,5% wartości nominalnej (reszta zakresu)
Rozdzielczość 0,1°C
Sondy zewnętrzne
Opcja sondy zewnętrznej Nie