Testo 104-IR - Termometr na podczerwień/wtrysk
Przyjmowanie towarów, gabloty z towarami, magazynowanie: termometr penetracyjny na podczerwień 104-IR został opracowany z myślą o szybkiej i niezawodnej kontroli temperatury w codziennej praktyce. Idealnie nadaje się do jedzenia...
Cena brutto: | 740,92 zł |
Cena netto: | 602,37 zł |
Cena katalogowa: | 802,91 zł |
Zaoszczędzisz: | 9% |
Kategorie: | Termometry |
Kod produktu: | 0560 1040 |
Gwarancja: | 2 lata |
Producent: | Testo |
Testo 104-IR – Termometr na podczerwień/wtryskowy
Odbiór towarów, witryny z towarami, magazynowanie: termometr penetracyjny na podczerwień 104-IR został opracowany z myślą o szybkiej i niezawodnej kontroli temperatury w codziennej praktyce. Idealnie nadaje się do przemysłu spożywczego, restauracji i handlu detalicznego.
- Pomiar temperatury powierzchni i temperatury rdzenia
- Sonda wtryskowa i termometr na podczerwień w jednym urządzeniu
- Wytrzymały i praktyczny: metalowy zawias, wodoodporna obudowa (IP65), mieści się w kieszeni
- Zgodny z HACCP / EN 13485
Termometr wtryskowy i termometr na podczerwień w jednym
testo 104-IR z optyką 10:1 i wyznacza punkt pomiarowy za pomocą precyzyjnego 2-punktowego lasera oraz umożliwia bezbłędny pomiar temperatury powierzchni. Zwłaszcza przy odbiorze towaru szybko, łatwo i bezdotykowo skanuje temperaturę powierzchni poszczególnych artykułów spożywczych lub całych palet z towarami. W razie wątpliwości wysuwana sonda igłowa umożliwia pomiar temperatury rdzenia - np. w produktach mięsnych i wędliniarskich. Sonda igłowa jest często stosowana, gdy temperatura powierzchni mierzona metodą podczerwieni jest powyżej lub poniżej wartości progowej i w celu sprawdzenia przeprowadza się pomiar temperatury rdzenia. Po dokonaniu pomiaru sonda igłowa jest bezpiecznie schowana w urządzeniu. Proste w użyciu, szybkie w działaniu, praktyczne w codziennej praktyce Urządzenie uruchamia się poprzez przechylenie sondy wtryskowej. Pomiar w podczerwieni rozpoczyna się natychmiast po naciśnięciu przycisku. Wyniki pomiarów można bardzo dobrze odczytać na dużym wyświetlaczu, kilka przycisków jest intuicyjnych i można je obsługiwać bez problemów i bez większego przeszkolenia. Kolejna praktyczna zaleta: igłowy termometr na podczerwień jest wodoodporny (IP65). Możliwości zastosowania Odbiór, przechowywanie czy transport żywności – utrzymanie łańcucha chłodniczego jest obowiązkiem priorytetowym. Termometr penetracyjny testo 104-IR idealnie nadaje się do sprawdzania zalecanych wartości granicznych temperatury i nie ma znaczenia, w którym miejscu łańcucha chłodniczego sprawdzasz. Podobnie jak wszystkie termometry spożywcze Testo, testo 104-IR jest również certyfikowany zgodnie z normą EN 13485 i zgodnością z HACCP.
Zawartość dostawy:
Wodoodporny termometr igłowy na podczerwień testo 104-IR z odchylaną sondą igłową, baterią i fabrycznym raportem wyjściowym*.
*W rozumieniu art. 505/90 zbioru ustawy o metrologii ze zmianami, nie jest to arkusz kalibracyjny.
Dane techniczne | |
Typ baterii | 2 baterie do mikropenów AAA |
Temperatura robocza | -20… +50°C |
Temperatura przechowywania | -30… +50°C |
Typ baterii | 2 baterie do mikropenów AAA |
Żywotność baterii | 10 godz. |
Waga | 197 g |
Wymiary | 281 x 48 x 21 mm |
Materiał powłoki | ABS/TPE/metal |
Typ sondy/czujnika | NTC, podczerwień |
Wymiary | 281 x 48 x 21 mm |
Sonda NTC | |
Zakres pomiarowy | -50… +250°C |
Dokładność | ±1°C (-50,0 … -30,1°C) ±0,5°C (-30,0 … +99,9°C) ±1% wartości nominalnej (reszta zakresu) |
Rozdzielczość | 0,1°C |
Sonda na podczerwień | |
Zakres pomiarowy | -30… +250°C |
Dokładność | ±2,5°C (-30,0 … -20,1°C) ±2,0°C (-20,0 … -0,1°C) ± 1°C o ±1,5% wartości nominalnej (reszta zakresu) |
Rozdzielczość | 0,1°C |
Sondy zewnętrzne | |
Opcja sondy zewnętrznej | Nie |